• wilddaisies

"A little glitter never hurt anyone." WRONG!

Onschuldig strooien we het rond als tafeldecoratie, gebruiken we het tijdens de Gaypride uitbundig in prachtige make-up creaties. Denk eens even terug wanneer jij voor het laatst glitter strooide? Voelde goed toch? Vond ik ook altijd. Totdat je je beseft dat die kleine glittertjes gewoon bestaan uit hele kleine stukjes plastic. Ook aluminium, maar vooral plastic. Microplastic.

En waar denk je dat dat dan uiteindelijk beland? In de natuur, waar het niet hoort. Waar al die arme dieren het weer binnen krijgen, het water wordt vervuilt van hier tot de Zuidpool terwijl wij vrolijk door dansen met onze glitter creaties.


Maar moet ik dan al mijn glitter opgeven? Nooit meer de glitter look bij die awesome nieuwjaars party?!! Hoor ik je nu in lichte paniek uitroepen.

Gelukkig leven we niet meer in 1995 (those were the days!) en zijn er tegenwoordig biologische alternatieven waarmee je dezelfde resultaten kunt bereiken. Net als veel milieuvriendelijke opties zijn de prijzen in verhouding wel hoger, maar zeker de moeite waard. Echt. Als al het leven je lief is ga je voor deze alternatieven. Hoewel ik ze eigelijk niet zo moet noemen. Ze moeten de norm worden. Zo heeft Bioglitz een prachtige site. Bezoek de site op eigen risico want als je hier bent geweest wil je alleen nog naakt rondrollen in een glitterbad!


En misschien hoef je binnenkort de keuze niet meer te maken omdat wetenschappers hebben opgeroepen om glitter te verbieden. Net als die ellendige plastic rietjes en wegwerp bekertjes. Oh, die verandering. Dat is altijd zo lastig. Vooral omdat je het het eerst voelt in je portemonnee. Maar iedereen heeft zo zijn of haar verantwoording. Ook als je gaat trouwen. Grote kans dat je een gezin wilt starten. Dan moeten we gewoon actie ondernemen.

Soms word ik gegrepen door angst voor de toekomst (dat gezin heb ik inmiddels en dan kijk je ineens heel anders naar de wereld). Dat we het zo ongelofelijk aan het verkloten zijn. En wat heeft het voor nut als ik hier hard mijn best doe en ze in China fabrieken hebben staan die via Alibaba weer lekker miljarden plasticglitters de wereld over verzenden. Ik weet het antwoord ook niet. Maar we moeten iets doen. We moeten ergens beginnen. Iemand moet het goede voorbeeld geven.@2020 by Wild Daisies.

BWPNHIGH-300dpi.png
ACCEPT-vic-weddingcard-logo.png
badge_black_nl.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon