• wilddaisies

Alice in Weddingland

We hebben een hoop rommel. Ik word soms overdonderd door het aantal spullen in huis. En hoe goed ik mijn best ook doe om spullen weg te brengen naar de kringloop of te verkopen via marktplaats, er sluipt altijd weer van alles naar binnen.

Maar andermans rommel kan soms heel goed van pas komen. Want ondanks dat ik gek word van mijn eigen rommel, kan ik helemaal los gaan als het om andermans rommel gaat. Neem nou zo'n fantastische rommelmarkt waar zóveel mooie spullen te vinden zijn voor je bruiloft dat je er eigelijk met aanhanger en al heen moet rijden. En beter voor het klimaat kan bijna niet, gewoon hergebruiken. Ben ik groot voorstander van. Als je dus gaat trouwen, of je bent weddingplanner/styliste zoals ik, kan je helemaal los gaan. Je kan het zo gek niet noemen of het is te vinden. Dan weet je dus ook dat je je bruiloft zo gek of zo duur kunt maken als je maar wilt. Alhoewel... de vlooien/rommelmarkten zijn de afgelopen jaren ook met de markt/populariteit mee gegroeid als het over prijzen gaat. Echte koopjes vind je eigelijk niet meer in de Randstad. Die moet je dan echt achter je laten en richting Drenthe/Overijssel gaan. Als je daar een kringloopwinkel binnen loopt kan je nog echte schatten vinden. Niet alleen voor het oog, maar ook voor de portemonnee. En rommelmarkten zijn er niet alleen voor de vintage lover of degene opzoek naar een boho stijl op je trouwdag. Alles is er te vinden. Modern, seventies chique, noem het maar op. Hollywood glamour? Gewoon goed blijven struinen en weten of het in het plaatje past.

"Wacht. Wat zei je nou over plaatje?" Ik heb toch een prachtig Pinterest board?"

Ik heb het nu over een moodboard.

"Maar dat is toch gewoon hetzelfde", hoor ik je denken.

Ja en nee.

Pinterest is top voor inspiratie en de grote lijnen wat je bruiloft betreft. Maar als je echt de stijl van je bruiloft wilt bepalen heb je een moodboard nodig. Die word het uitgangspunt voor de styling. Van daaruit ga je de spullen erbij zoeken en kan je goed zien of iets bij je bruiloft past of niet. Pinterest is too much! Een Rabbithole van trouwinspiratie waar je totaal de weg kwijt raakt. Maar dat betekent niet dat Pinterest off-limits is. Die inspiratie heb je nodig. Vergeet niet buiten de gebaande paden te zoeken. Alles kan inspiratie zijn voor een bruiloft. Een boek. Een gevoel. De manier waarop het licht 's morgens jullie slaapkamer binnen valt. Om maar wat gekke dingen te noemen. Geef jezelf een week om al dat moois te verzamelen op Pinterest. En dan... dan laat je het los. En kijk je een aantal dagen niet op het board waar je alles op verzamelt hebt. Pas na een dag of 3/4 ga je weer eens kijken en zie je of je nog steeds alles mooi vind wat er op staat.

Zou jij het aandurven een trouwjurk van een rommelmarkt?

Alles waar je hart nog steeds sneller van gaat kloppen behoud je en kopieer je naar een bestand op je computer. De max is toch echt wel 15 á 20. Maar zelfs dat vind ik veel. Er zijn genoeg programma's om collages te maken maar je kan ze ook gewoon naar Word of Pages slepen. Dit wordt dan je moodboard. De sfeer die jij terug wilt laten komen op je bruiloft. Taadaa.Zo makkelijk kan het zijn.Kom je er echt niet uit en is dat Rabbithole echt te diep om uit te klimmen? Wild Daisies kan hele toffe styling verzorgen...

@2020 by Wild Daisies.

BWPNHIGH-300dpi.png
ACCEPT-vic-weddingcard-logo.png
badge_black_nl.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon