• wilddaisies

Working Nomads

Flexwerken. ZZP'er. Working nomads. Ok. Volgens mij snap je het wel. Ik werk weinig buiten de deur. Thuis vind ik het het fijnst om mijn ideeën uit te werken. Kan de radio aan. Soms met keiharde muziek. Meestal met BNR nieuwsradio. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Relaxt en ondertussen kan ik ook de dagelijkse dingen thuis bij houden. Maar ja, dat is meteen mijn downfall. Want some blijf ik die trap op rennen voor de was. Of is de afwasmachine klaar. Word ik afgeleid door de katten, de vuilnis en die boodschappen moeten ook nog gehaald.

Dus ik trok de stoute schoenen aan. Daar ging ik met mijn laptop. En al mijn andere zooi om het mezelf comfortabel te maken. Het voelde wel ok om op pad te gaan en begrijp mij niet verkeerd, dit was niet de eerste keer. Normaal spreek ik af met (potentiële) cliënten in een bar of cafe. Omdat ik (nog) geen kantoor heb. Maar nu was het om alleen te werken.


Plek verovert. Spullen op tafel en gaan. Het eerste half uur was prima. Zat in de workflow, er kwam schot in. Totdat mijn mede-nomad aan de tafel naast mij zijn werkafspraak verwelkomde. Ik kon elk woord van het gesprek verstaan. Daarbij kwam ook dat hij gewoon heel luid praatte en ik denk dat de meeste mensen zijn deel van het gesprek goed konden volgen.

Dus was ik uit mijn werkflow.

Maar niet getreurd. Dan maar wat research doen. Dat kan wel met wat getetter in je oor en ik dacht "die meeting is vast zo over." Maar nee. Ze bleven, net als ik, gezellig lunchen en het ging maar door. Ik moest uiteindelijk weg, maar zij zaten nog heerlijk te brainstormen over een nieuw format voor een tv show. Ietwat gedesillusioneerd vertrok ik.

Over niet al te lange tijd heb ik een eigen werkplek. Aan huis. Mijn studio. Ik denk dat dat de oplossing is. Afspraken met cliënten kunnen prima in een cafe of bar, maar zo alleen werken op mijn laptop heeft toch ook echt ook z'n nadelen. Nu is mijn probleem ook dat ik snel afgeleid ben. Misschien is dat niet de juiste omschrijving. Ik neem heel veel details in mij op, en weinig ontgaat mij. Dat is een goeie eigenschap vind ik zelf. Maar in dit soort omstandigheden werkt het tegen mij. Dit was wel een extreem voorbeeld, om meteen achter mij een meeting te hebben van een zeer luidruchtig persoon, en dat zal niet overal zo zijn. Maar voor mij was het genoeg om te beseffen dat dit dus niet mijn ding is. Ik zet thuis wel mijn eigen overheerlijke koffie, probeer mij af te sluiten voor de dingen die kunnen wachten, want dat kunnen ze echt wel, en dan komt het vast helemaal goed.@2020 by Wild Daisies.

BWPNHIGH-300dpi.png
ACCEPT-vic-weddingcard-logo.png
badge_black_nl.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon