top of page
 • wilddaisiesnl

Hoe om te gaan met slecht weer tijdens je elopement: Essentiële items om mee te nemen bij regen en kou


Hey avontuurlijke koppels! Het plannen van een elopement is altijd een spannende reis, maar Moeder Natuur kan ons soms verrassen. Als het weer slechter wordt, geen zorgen! Slecht weer kan een unieke en dramatische sfeer toevoegen aan je elopement foto's. Hier is hoe je de elementen kunt omarmen en de essentiële items om mee te nemen als het regent of koud is.


Het Weer Omarmen

Allereerst, laten we het hebben over mindset. Sommige van de meest verbluffende en memorabele elopement foto's die ik heb gemaakt, zijn genomen bij minder ideaal weer. Regen, mist en zelfs sneeuw kunnen een magische sfeer creëren die zonnige dagen gewoon niet kunnen evenaren. Hier is hoe je het beste eruit kunt halen:

 • Blijf Positief: Omarm het avontuur en onthoud dat slecht weer deel uitmaakt van jouw unieke verhaal.

 • Wees Flexibel: Als het mogelijk is, pas je tijdlijn aan om te profiteren van pauzes in het weer. Soms kan een klein beetje wachten een groot verschil maken.

 • Vertrouw op je Fotograaf: Ik heb in alle soorten weer gefotografeerd en weet hoe ik met de elementen moet werken om prachtige foto's te maken. Vertrouw erop dat we het samen laten werken.
Essentiële Items voor Regenachtig Weer

Regen hoeft je dag niet te verpesten. Met een paar essentiële items kun je comfortabel en droog blijven:

 • Transparante Paraplu’s: Deze zijn geweldig om droog te blijven terwijl ze toch licht doorlaten, en ze zien er fantastisch uit op foto's. Let wel op met harde wind...

 • Waterproof Make-up: Zorg ervoor dat je make-up tegen de regen kan. Waterproof mascara en fixeer spray zijn redders in nood.

 • Regenbestendige Kleding: Overweeg om een stijlvolle regenjas of sjaal mee te nemen. Zelfs een paar leuke regenlaarzen/hikingboots kunnen een leuke touch aan je foto's toevoegen.

 • Handdoeken en Dekens: Neem een paar handdoeken mee om je af te drogen en een warme deken om je tussen de shots door in te wikkelen.

 • Plastic Zakjes: Deze zijn handig om je spullen te beschermen en om op te zitten als de grond nat is.Essentiële Items voor Koud Weer

Als je elopement locatie koud is, is warm blijven cruciaal om van je dag te genieten en er ontspannen uit te zien op je foto's:

 • Laagjes: Draag thermische lagen onder je jurk of pak. Thermische leggings en ondershirts kunnen een groot verschil maken.

 • Handwarmers: Deze kleine zakjes kunnen in je zakken of handschoenen worden gestoken om je handen warm te houden.

 • Warme Accessoires: Denk aan stijlvolle sjaals, handschoenen en hoeden die bij je outfit passen. Ze houden je niet alleen warm, maar voegen ook een knusse touch toe aan je foto's.

 • Warme Dranken: Neem een thermoskan met je favoriete warme drank mee. Het verwarmt je niet alleen, maar maakt ook een leuke, spontane foto prop.

 • Comfortabel Schoeisel: Als het echt koud is, ruil dan je mooie schoenen om voor warme laarzen, tenminste tussen de shots door. Koude voeten kunnen je snel ongelukkig maken.

 • Dry Robes: Deze zijn perfect om tussen de shots door aan te trekken. Ze bieden warmte en bescherming tegen de elementen, waardoor je comfortabel en knus blijft

Weerbestendige Fotografie Tips

Hier zijn enkele aanvullende tips om ervoor te zorgen dat je foto's prachtig worden, ongeacht het weer:

 • Gebruik het Weer in je Voordeel: Regen kan reflecterende oppervlakken en prachtige druppels creëren, terwijl mist een mystieke kwaliteit toevoegt. Koud weer kan prachtige vorst of sneeuw brengen.

 • Blijf Veilig: Als het weer extreem wordt, komt veiligheid eerst. Soms is het beter om een pauze te nemen en door te gaan als de omstandigheden verbeteren.

 • Geniet van het Moment: Herinner je waarom je koos om te elopen en geniet van de unieke ervaring. Of het nu gaat om dansen in de regen of knuffelen onder een warme deken, deze momenten maken je dag onvergetelijk.Conclusie

Slecht weer hoeft je elopement niet te verpesten. Met de juiste mindset en een paar essentiële items kun je regen en kou omzetten in magische elementen van je dag. Omarm het avontuur en onthoud dat deze momenten deel uitmaken van je unieke verhaal.

Klaar om je elopement dromen waar te maken? Laten we samen de magie vastleggen! Neem contact op om je plannen te bespreken, en laten we ons voorbereiden op welk weer er ook komt.Door deze tips te volgen en deze essentiële items in te pakken, ben je goed voorbereid op elk weer dat Moeder Natuur je voor de voeten werpt. Laten we je elopement een onvergetelijk avontuur maken, ongeacht het weer!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page